5 tipů, jak zvýšit bezpečí dětského pokojíčku

Bezpečnost v dětském pokojíčku je to nejdůležitější, protože děti jsou často neopatrné a rádi zkoumají nové věci. Bezpečný pokojíček pomáhá minimalizovat riziko úrazu a umožňuje rodičům klidně spát a vědět, že jejich dítěti nehrozí žádná nepříjemná příhoda. Proto je důležité dbát na bezpečnost při zařizování a údržbě dětského pokojíčku. Pojďme se podívat na několik tipů, které byste neměli opomenout.

  1. Vysoké police a skříně: Děti se často snaží dostat na místa, kam by neměly. Proto je vhodné se zaměřit na instalaci skříněk a poliček do bezpečné výšky. Zároveň pokud do pokojíčku potřebujete umístit věci, které by se mohly manipulací rozbít a dítě si ublížit, dejte takové předměty na nepřístupná a stabilní místa. Dobrými pomocníky jsou také bezpečnostní zámky do šuplíků a skříněk.

  2. Bezpečnostní zámky na okenice: Okna by měly být vybaveny bezpečnostními zámky, aby se děti nemohly dostat ven nebo vypadnout z okna.

  3. Bezpečnostní zásuvky: Děti se často zajímají o zásuvky, proto bezprostředně hrozí úraz elektřinou. Kupte bezpečnostní zásuvky, nebo je vybavte záslepkami.

  4. Bezpečná světla: Zvolte žárovky s nízkou teplotou, které jsou pro děti bezpečnější. LED žárovky budou zpravidla splňovat tyto nároky nejlépe. Teplota světla do dětského pokoje se doporučuje v rozmezí 3200-6000 K. Myslete i na slabé světlo, které necháte dítěti rozsvícené na usínání, bude se tak cítit bezpečněji.

  5. Bezpečnostní úpravy koberců a podlah: Dítě stráví při hraní mnoho času na podlaze, proto je výběr materiálu podlahové krytiny velmi důležitý. Koberce použijte z měkčeného PVC, naopak tvrdé podlahy vybavte kobercem, nebo hrací podložkou.

 

Podívejte se také na naše další články o tom, jak udělat z dětských pokojů malý ráj pro Vaše nejmenší.